Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Κρίση... με πιάνει κρίση!

“Λοιπόν. Έχουμε και λέμε. Για δέκα μέρες κόβεις καφέ, τσιγάρο, αλκοόλ και οτιδήποτε έχει σχέση με ανθρακικό. Επίσης να αποφεύγεις τις έντονες συζητήσεις, τους καβγάδες και γενικά αν είσαι σε κλίμα που σε κάνει να εκνευρίζεσαι να φεύγεις. Καλό είναι να πάρεις και μια μικρή άδεια!”

Αυτές ήταν οι οδηγίες του γιατρού όταν του ανέφερα ότι πάσχω από υψηλή πίεση και ζαλάδες (ένας φίλος με αποκάλεσε χύτρα). Αυτό οφείλεται, αφενός στο άγχος που έχω λόγω δουλειάς και αφετέρου γιατί τον τελευταίο καιρό συγχύζομαι ακόμα και όταν ο, κατά τα άλλα γλυκύτατος, συνάδελφος ανοίγει το φως του γραφείου και έμενα με ενοχλεί. Και προς Θεού δε λέω ότι φταίει αυτό το γεγονός.

Anyway, τα περιττά νεύρα και το άγχος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του γιατρού, είναι πολύ ύπουλα και αν τα έχουμε σε υπερθετικά βαθμό, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον οργανισμό μας. Συμβουλή του γιατρού ήταν να σταματήσω να δίνω τόσο μεγάλη σημασία σε μικροπράγματα και να αποκτήσω την τακτική του ωχ-αδερφισμού (διότι αγχώνομαι με το παραμικρό) για να αποφύγω το… εγκεφαλικό επεισόδιο! Και δεν είχε και πολύ άδικο εδώ που τα λέμε, μιας και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη σωματική και κατ’ επέκταση από την ψυχική υγεία μας. Βέβαια, αυτό που με τσάκισε είναι το γεγονός ότι δεν μπορώ να πίνω καφέ. Και όταν βγαίνω έξω τι θα κάνω; Θα πίνω μπανάνα-βύσσινο;

Υ.Γ. Ένα μεγάλο μπράβο στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ακόμα ράντζα στους διαδρόμους! Σε ποια χρονιά είπαμε ότι βρισκόμαστε;

Κυριακή, Μαΐου 25, 2008

10 τρόποι για να καταλάβετε ότι ήρθε το καλοκαίρι

1. Την Κυριακή η πόλη είναι σαν το Αφγανιστάν. Εγκαταλελειμμένο τοπίο και ζέστη
2. Τα αυτοκίνητα έχουν τέρμα ανοιχτά παράθυρα και παίζουν Bob Marley
3. Δέχεσαι απανωτά τηλεφωνήματα για καφέ κυρίως το μεσημέρι!
4. Κυκλοφορείς με κοντομάνικο και σαγιονάρες και εκτός παραλίας
5. Βάζεις αντιηλιακό ακόμα και για να πας στο περίπτερο για να μη σε κάψει ο ήλιος
6. Σε πιάνει μια διαολεμένη μανία να πίνεις παγωμένες μπύρες (αυτό πολλοί το έχουν και το χειμώνα)
7. Οι ώρες στο γραφείο είναι μαρτύριο και το μόνο που θέλεις είναι να σχολάσεις και να πας για καφέ
8. Τα γυαλιά ηλίου είναι μονίμως κολλημένα στα μάτια σου
9. Σκέφτεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ την άδεια του καλοκαιριού (εγώ πάντως με αυτό κοιμάμαι και ξυπνάω)
10. Το ασταμάτητο φλερτ. Άλλωστε το καλοκαίρι οι φερομόνες αυξάνονται και ο οργανισμός αποζητά το sex πολύ περισσότερο!

Υ.Γ. Το τραγουδάκι του Sebastien Tellier ήταν υποψήφιο της Γαλλίας στη Eurovision. Μπορεί να μην κέρδισε αλλά είναι απόλυτα καλοκαιρινό και ο τύπος είναι άπαιχτος!

Πέμπτη, Μαΐου 22, 2008

My name is Bond... James Bond


Έχετε θελήσει κάτι τόσο πολύ που να σκέφτεστε τους πιο απίθανους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα ώστε να το αποκτήσετε; Εγώ άπειρες, μόνο που τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνω! Αυτό όμως που έβαλα σήμερα στο μάτι ικανοποιεί δύο από τα μεγαλύτερα φετίχ μου (τα ρολόγια και τα gadgets) και πρέπει να το αποκτήσω πάση θυσία!

Η Sony Ericsson που λέτε λανσάρει ένα ρολόι α λά James Bond το μοντέλο MBW-150, το οποίο συνδέεται με το κινητό και ειδοποιεί με δόνηση όταν σας καλούν ή έχετε μήνυμα και επιτρέπει τους κατόχους του να αλλάζουν τη μουσική του κινητού. Το ρολόι στοιχίζει περίπου 400 δολάρια και υπάρχει στο e-bay. Το μόνο κακό είναι ότι λειτουργεί μόνο για κινητά της Sony Ericsson.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να μαζέψω λεφτά να το πάρω αλλά αν οι καλοί μου φίλοι θέλουν να μου κάνουν ένα ωραίο και πρωτότυπο δώρο για τη γιορτή μου, που είναι στις 04/06, μπορούν να μου πάρουν το ρολόι ή ένα κινητό Sony Ericsson για να κάνω την αρχή!!!!! Τόσα πολλά ζητάω;

Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

My heart lies to you...

Τελικά δε θυμάται μόνο το Mega αλλά και ο 105,5 Rock που μετάδωσε την κομματάρα της Melissa Auf Der Maur, "Followed the waves", που είχα να ακούσω τουλάχιστον 4 χρόνια. Αν σας θυμίζει κάτι η κουκλάρα τραγουδίστρια ήταν μέλος των Smashing Pumpikins και των Hole.

Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

I'm too sexy for my...

Κάποιες γυναίκες έχουν την έμφυτη τάση να “βασανίζουν” τους άντρες. Και δεν το λέω εγώ αλλά πολλοί φίλοι μου, που με αναστατώνουν ρωτώντας με τα πιο κουλά πράγματα. Όπως ένας φίλος, που απολύθηκε μόλις από φαντάρος και με έχει ζουρλάνει με τις γκομενο-δουλειές του…

Φίλος: Κοριτσάρα μου τι κάνεις;
Εγώ: Καλά.
Φίλος: Θέλω να σε ρωτήσω κάτι, άλλα μη γελάσεις.
Εγώ: Θα προσπαθήσω.
Φίλος: Τι θεωρείς sexy επάνω μου;
Εγώ: Χαχαχαχαχαχαχαχα. Κόψε τα ναρκωτικά πριν το φαγητό. Δε σου κάνουν καλό.
Φίλος: Μιλάω πολύ σοβαρά. Τι πιστεύεις;
Εγώ: Ξέρω ‘γω… Τα μάτια σου…;
Φίλος: Με ρωτάς;
Εγώ: Όχι. Τα μάτια σου και το βλέμμα σου είναι sexy. Αλλά γιατί με ρωτάς;
Φίλος: Βγήκα με μια κοπελίτσα. Και μου είπε ότι έχω κάτι πολύ sexy επάνω μου αλλά δεν ήξερε τι ακριβώς. Είπε πως όταν το βρει θα με πάρει τηλέφωνο να ξαναβγούμε.
Εγώ: Δηλαδή θα περιμένεις να σου πει και μετά;
Φίλος: Ναι!
Εγώ: Γιατί δε μπορείς να βρεις κάποια που να το βρει με τη μία; Μήπως εκεί που πήγατε είχε χαμηλό φωτισμό;
Φίλος: Μεσημέρι βγήκαμε!
Εγώ: Μάλιστα. Σε παίζει ρε συ. Ποια σοβαρή γυναίκα θα έλεγε όταν βρω το sexy spot σου θα βγούμε. Ή θέλει ή δε θέλει. Δεν έχει μέσες καταστάσεις σε αυτά τα θέματα.
Φίλος: Λες ε; Να την πάρω ένα τηλέφωνο;
Εγώ: Πάρε και δες τι θα σου πει.
Φίλος: Αλήθεια εσύ ποιους άντρες θεωρείς sexy;
Εγώ: Τον Brad Pitt και τον Sawyer από το Lost. Δεν υπάρχουν άλλοι!
Φίλος: Ναι οκ. Μιλάμε για ανθρώπους που βλέπεις στο δρόμο.
Εγώ: Όσοι έχουν χιούμορ και μυαλό.
Φίλος: Ναι ε; Και αν είναι χάλιας;
Εγώ: Τι εννοείς χάλιας; Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Αν ο άλλος σου κάνει “κλικ” δε μετράς την εξωτερική εμφάνιση. Είναι το feeling που σου βγάζει ο άλλος.
Φίλος: Έχεις δίκιο. Βασικά θέλω μια γυναίκα με το δικό σου μυαλό και το σώμα της Jenna Jameson. Πολλά ζητάω;
Εγώ: Όχι παιδί μου. Τίποτα.
Φίλος: Και τι λες να κάνω με την άλλη;
Εγώ: Τίποτα. Αν σε θέλει θα κάνει κάποια κίνηση. Αν όχι… Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Θα βρεις κάποια που να σε βρίσκει sexy ακόμα και με τις πυτζάμες και πάνω απ’ όλα να την κάνεις να χαμογελάει.
Φίλος: Βασικά γυμνός κοιμάμαι!
Εγώ: Έστω.
Φίλος: Καλά. Θα τα πούμε κούκλα. Γεια σου
Εγώ: Bye μικρέ μου!


Υ.Γ. Η κυρία της φωτογραφίας είναι η Jenna Jameson που είναι όντως πολύ sexy. Η πρώην πορνοστάρ έχει μείνει στην ιστορία για το ταλέντο της στο κρεβάτι (είναι καλή η άτιμη) αλλά και για το βιβλίο "How to make love like a porn star", που μπορεί να είναι η αυτοβιογραφία της αλλά έχει και πολύ καλές συμβουλές.

Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

Spooky!

Οι φίλοι των θρίλερ με αναφορές στα μεταφυσικά στοιχεία έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με τη νέα ταινία, καθώς αναμειγνύει τη μοντέρνα τεχνολογία με τα μαγικά. Το όνομα αυτής είναι “Chemical Wedding” και κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία σε λίγες μέρες. Η ταινία ασχολείται με τον διάσημο Ashley Crowley, που μικρός αυτοαποκαλούταν “The Beast” και ήταν φανατικός του αποκρυφισμού, της μαγείας και του παραφυσικού και ιδρυτής πολλών ομάδων που είχαν σχέση με τον αποκρυφισμό. Η ταινία μου κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι λόγω του θέματος, αλλά εξαιτίας του συγγραφέα, που δεν είναι άλλος από τον Bruce Dickinson των Iron Maiden.

Το story της ταινίας ξεδιπλώνεται στην Αγγλία, όπου μια ομάδα επιστημόνων δημιουργεί το super Virtual Reality κοστούμι, που θα συνδεθεί με τον Ζ93, τον τελειότερο υπολογιστή του κόσμου. Η φοιτήτρια Λία, που καλύπτει το θέμα για την εφημερίδα της, γνωρίζει τον εφευρέτη του κουστουμιού και τον προγραμματιστή του Z93, ο οποίος πιστεύει ότι το κοστούμι και ο υπολογιστής θα είναι το ιδανικό πάντρεμα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πειραματόζωο είναι ο καθηγητής Haddo, που φοράει το κοστούμι, παθαίνει αμόκ και όταν συνέρχεται νομίζει ότι είναι ο Ashley Crowley. Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι, μιας και ο Crowley ήταν γνωστός για τις περίφημες σατανιστικές τελετές του, τα σεξουαλικά όργια (με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας) και για την μανία του για τον αριθμό 666. Στο αποκορύφωμα της τρέλας του ο Haddo/Crowley θέλει να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο επικίνδυνα τελετουργικά, το Chemical Wedding, που είναι η ένωση του Μυθικού Τέρατος της Αποκάλυψης με την Πόρνη από τη Βαβυλώνα. Θύμα του είναι η Λία και για να σωθεί πρέπει κάποιος να βάλει το κοστούμι και να ξαποστείλει τον Haddo/Crowley.

Αν χαθήκατε λίγο με το σενάριο στο link www.chemicalweddingmovie.co.uk/ θα βρείτε trailer και την υπόθεση πιο αναλυτικά, καθώς και την ιστορία του Crowley.

Υ.Γ. Φήμες λένε, ότι το κομμάτι “666: The number of the beast” των Iron Maiden αναφέρεται στον Crowley. Τώρα καταλαβαίνω πως του ήρθε η έμπνευση για ένα τέτοιο σενάριο…

Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

Violet Hill (again)




I don't want to be a soldier
Who the captain of some sinking ship
Would stow, far below

So if you love me
Why'd you let me go?

I took my love down to violet hill
There we sat in the snow
All that time she was silent still

So if you love me
Won't you let me know?

Υ.Γ. Η τεχνολογία με πρόδωσε... αλλά πήρα το αίμα μου πίσω!

Παρασκευή, Μαΐου 09, 2008

"My name is lucifer please take my hand"

Το αγαπημένο μου κομμάτι από τους μοναδικούς Black Sabbath. Για να κλείσει η εβδομάδα πιο ευχάριστα...

"Now i have you with me, under my power
Our love grows stronger now with every hour
Look into my eyes, you will see who i am
My name is lucifer, please take my hand"

Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

“Πες το μ’ ένα φιλί!”

Πέμπτη μεσημεράκι. Ησυχία στο γραφείο. Κάνει έφοδο μια συνάδελφος και φίλη και αρχίζουμε τη συζήτηση. Κλασικά αναφερόμαστε στο τι κάναμε το προηγούμενο βράδυ, τι είδαμε στην τηλεόραση κλπ. Εκεί που ανταλλάσσουμε “εμπειρίες του καναπέ” μου λέει ότι στη ΝΕΤ έχει αφιέρωμα το βράδυ για τη δεκαετία του ’90. Συγκεκριμένα η φίλη μου ανέφερε ένα κομμάτι της Καίτης Γαρμπή, που πρωτοάκουσα όταν ήμουν στην ΣΤ’ Δημοτικού (το Πες το με ένα φιλί).

Anyway, μετά τη μουσική ανασκόπηση συνειδητοποίησα με τρόμο ότι το συγκεκριμένο τραγούδι ακούω πάντα λίγο πριν δώσω εξετάσεις. Όποτε, λοιπόν, άκουγα αυτό το κομμάτι ήξερα ότι πλησιάζει η μέρα. Είχα να το ακούσω σχεδόν 10 χρόνια μέχρι τη σημερινή μέρα και άρχισε να με καταβάλλει το άγχος. Πως θα γράψω, τι θέματα θα πέσουν, πως θα είναι οι εξεταστές. Είχα να νιώσω έτσι από το Λύκειο… και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε. Ελπίζω να καταφέρω να το πάρω το πτυχίο των Γαλλικών και να ησυχάσω από διάβασμα και εργασίες.
Alors, bon succès à moi. Bisous!

Υ.Γ. Μέχρι την Κυριακή προλαβαίνω ν’ αλλάξω χώρα και όνομα για να το αποφύγω όλο αυτό. Επίσης, μετά τις εξετάσεις κερνάω ούζα της παρηγοριάς!

Παρασκευή, Μαΐου 02, 2008

Ο βασιλιάς της σκόνης!

Νόμιζα ότι τα είχα ακούσει όλα στη ζωή μου μέχρι που έμαθα για μια "μαγική σκόνη" που αναδομεί κομμένα μέλη. Ω ναι!

Πρώτος και τυχερός δοκιμαστής ένας 69χρονος που είχε χάσει το ακροδάκτυλο του. Έβαζε τη σκόνη για ένα μήνα και τσουπ το δάχτυλο αναδομήθηκε έχοντας πλήρη αίσθηση της αφής. Ο δαχτυλο-κάτοχος οφείλει το νέο του μέλος στον αδελφό του, που ίδρυσε την εταιρεία βιοτεχνολογίας ACell για να αξιοποιήσει εμπορικά τη νέα τεχνολογία. Η σκόνη παράγεται από την ουροδόχο κύστη χοίρων μετά την χημική απομάκρυνση όλων των κυττάρων. Περιέχει κολλαγόνο, μέσα στο οποίο μπορούν να εισχωρούν και να αναπτύσσονται τα ανθρώπινα κύτταρα, καθώς και αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την αναγέννηση των ιστών.

Βέβαια, οι ερευνητές παραδέχονται ότι η σκόνη δεν θα μπορούσε να αναγεννήσει πλήρως ένα ολόκληρο κομμένο δάχτυλο, είναι όμως αισιόδοξοι ότι θα προσφέρει βελτίωση.

Υ.Γ. Επειδή ένας φίλος μου ρώτησε θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η σκόνη λειτουργεί μόνο σε κομμένα μέλη. Παρεμβάσεις στην ανατομία του σώματος απαιτούν πολλές φορές νυστέρι. Και δεν πρέπει να είναι και πολύ ευχάριστο!