Δευτέρα, Μαΐου 12, 2008

Spooky!

Οι φίλοι των θρίλερ με αναφορές στα μεταφυσικά στοιχεία έχουν κάθε λόγο να χαίρονται με τη νέα ταινία, καθώς αναμειγνύει τη μοντέρνα τεχνολογία με τα μαγικά. Το όνομα αυτής είναι “Chemical Wedding” και κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία σε λίγες μέρες. Η ταινία ασχολείται με τον διάσημο Ashley Crowley, που μικρός αυτοαποκαλούταν “The Beast” και ήταν φανατικός του αποκρυφισμού, της μαγείας και του παραφυσικού και ιδρυτής πολλών ομάδων που είχαν σχέση με τον αποκρυφισμό. Η ταινία μου κέντρισε το ενδιαφέρον, όχι λόγω του θέματος, αλλά εξαιτίας του συγγραφέα, που δεν είναι άλλος από τον Bruce Dickinson των Iron Maiden.

Το story της ταινίας ξεδιπλώνεται στην Αγγλία, όπου μια ομάδα επιστημόνων δημιουργεί το super Virtual Reality κοστούμι, που θα συνδεθεί με τον Ζ93, τον τελειότερο υπολογιστή του κόσμου. Η φοιτήτρια Λία, που καλύπτει το θέμα για την εφημερίδα της, γνωρίζει τον εφευρέτη του κουστουμιού και τον προγραμματιστή του Z93, ο οποίος πιστεύει ότι το κοστούμι και ο υπολογιστής θα είναι το ιδανικό πάντρεμα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πειραματόζωο είναι ο καθηγητής Haddo, που φοράει το κοστούμι, παθαίνει αμόκ και όταν συνέρχεται νομίζει ότι είναι ο Ashley Crowley. Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι, μιας και ο Crowley ήταν γνωστός για τις περίφημες σατανιστικές τελετές του, τα σεξουαλικά όργια (με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας) και για την μανία του για τον αριθμό 666. Στο αποκορύφωμα της τρέλας του ο Haddo/Crowley θέλει να πραγματοποιήσει ένα από τα πιο επικίνδυνα τελετουργικά, το Chemical Wedding, που είναι η ένωση του Μυθικού Τέρατος της Αποκάλυψης με την Πόρνη από τη Βαβυλώνα. Θύμα του είναι η Λία και για να σωθεί πρέπει κάποιος να βάλει το κοστούμι και να ξαποστείλει τον Haddo/Crowley.

Αν χαθήκατε λίγο με το σενάριο στο link www.chemicalweddingmovie.co.uk/ θα βρείτε trailer και την υπόθεση πιο αναλυτικά, καθώς και την ιστορία του Crowley.

Υ.Γ. Φήμες λένε, ότι το κομμάτι “666: The number of the beast” των Iron Maiden αναφέρεται στον Crowley. Τώρα καταλαβαίνω πως του ήρθε η έμπνευση για ένα τέτοιο σενάριο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: