Παρασκευή, Μαΐου 02, 2008

Ο βασιλιάς της σκόνης!

Νόμιζα ότι τα είχα ακούσει όλα στη ζωή μου μέχρι που έμαθα για μια "μαγική σκόνη" που αναδομεί κομμένα μέλη. Ω ναι!

Πρώτος και τυχερός δοκιμαστής ένας 69χρονος που είχε χάσει το ακροδάκτυλο του. Έβαζε τη σκόνη για ένα μήνα και τσουπ το δάχτυλο αναδομήθηκε έχοντας πλήρη αίσθηση της αφής. Ο δαχτυλο-κάτοχος οφείλει το νέο του μέλος στον αδελφό του, που ίδρυσε την εταιρεία βιοτεχνολογίας ACell για να αξιοποιήσει εμπορικά τη νέα τεχνολογία. Η σκόνη παράγεται από την ουροδόχο κύστη χοίρων μετά την χημική απομάκρυνση όλων των κυττάρων. Περιέχει κολλαγόνο, μέσα στο οποίο μπορούν να εισχωρούν και να αναπτύσσονται τα ανθρώπινα κύτταρα, καθώς και αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την αναγέννηση των ιστών.

Βέβαια, οι ερευνητές παραδέχονται ότι η σκόνη δεν θα μπορούσε να αναγεννήσει πλήρως ένα ολόκληρο κομμένο δάχτυλο, είναι όμως αισιόδοξοι ότι θα προσφέρει βελτίωση.

Υ.Γ. Επειδή ένας φίλος μου ρώτησε θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η σκόνη λειτουργεί μόνο σε κομμένα μέλη. Παρεμβάσεις στην ανατομία του σώματος απαιτούν πολλές φορές νυστέρι. Και δεν πρέπει να είναι και πολύ ευχάριστο!

2 σχόλια:

trcoff.gr είπε...

Το ακουσα κι εγω αυτο το κουλο! Και θυμήθηκα την γκομενίτσα από τους Heroes που στο επεισόδειο "Lizards" του 2ου κυκλου εκοψε το δαχτυλακι του ποδιού της με ψαλίδι και φύτρωσε καινούριο!

W@bbs είπε...

Έχεις δίκιο! Τελικά η ζωή μιμείται την τέχνη