Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008

Let me in... Get me out!

Κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι την ημέρα που θα αρχίσει η άδεια μου… Ονειρεύομαι ότι δε θα σπαταλάω τις μέρες μου μπροστά σε μια οθόνη…
Σκέφτομαι στις διακοπές μου στο Πήλιο, να πίνω τσίπουρα μέχρι τελικής πτώσεως και να είμαι χαλαρή κάπου ψηλά και να ρεμβάζω τη θέα του Παγασητικού…
Συγκινούμαι όταν συνειδητοποιώ ότι δε θα ξυπνάω το πρωί για να πάω στη δουλειά αλλά το μεσημέρι για να πάω για καφέ…
Χαίρομαι που 02/08 θα είμαι στη συναυλία των Iron Maiden…
Ενθουσιάζομαι που ο “καλός” μου θα πάει Κέρκυρα με φίλους και το πρώτο ΣΚ της άδειας θα το περάσω με τις φίλες μου…

Τελικά ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου για μένα. Ελπίζω να είναι για όλους σας… Καλές διακοπές!

Υ.Γ. Το καλοκαιρινό μου soundtrack περιλαμβάνει Megadeth, μεταξύ άλλων. Τα cd που έχω ετοιμάσει για τις διακοπές είναι όλα ένα και ένα. Θα το κάψουμε στην Πορταριά!

Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

Sex, drugs and rock ‘n’ roll



Κάθομαι ωραία και καλά στο γραφειάκι μου. Είναι μεσημεράκι. Και ακούω Motorhead (τον πρώτο τους δίσκο συγκεκριμένα). Και θυμάμαι τη συζήτηση που έκανα χθες βράδυ με κάτι “τσακάλια” σχετικά με τη μουσική και τον ροκ τρόπο ζωής. Και οι 4 (ο ένας μάλιστα Ιταλός) έχουμε διαφορετική ηλικία, διαφορετικό background αλλά μας ενώνει ένα πράγμα. Το ροκ!

Όσοι ήμασταν μαζεμένοι εκεί ξεκινήσαμε να ακούμε από μικροί ροκ και heavy metal και αυτό επηρέασε πολύ τον χαρακτήρα μας και το πώς αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις. Αναφορικά ένα παιδί μου είπε ότι κανένας δεν πρόκειται να σε κρίνει όταν σε πρωτογνωρίσει μέχρι τη στιγμή που θα του κάνεις αναφορά για το πώς διασκεδάζεις. Και σε αυτό δεν έχει άδικο. Ειδικά στις σχέσεις των αντίθετων φύλων ο τρόπος διασκέδασης είναι σημαντικός για τη συνέχιση της σχέσης.

Όσο προχωρούσε η κουβέντα καταλήξαμε ότι ο ροκ τρόπος ζωής στις μέρες μας δεν είναι τα τσαμπουκαλίκια, τα ναρκωτικά και οι μπλούζες με τις νεκροκεφαλές, που μπορεί να χαρακτήριζε τις παλαιότερες εποχές. Είναι αυτό που δεν είναι mainstream, το εναλλακτικό και ίσως – κατά την ταπεινή μου άποψη – το πιο λογικό.

Λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι μας καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα: Ροκ είναι να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα της εποχής σου. Ροκ είναι να πίνεις μπύρες μέχρι τις 3 το πρωί και να μιλάς για συναυλίες. Ροκ είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι γύρω σου. Ροκ είναι να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου και να μένεις πιστός σε αυτά.

Και όπως είχαν πει και οι μεγάλοι Black Sabbath, “We sold our souls for rock ‘n’ roll”.

Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2008

Κανείς δεν είναι τέλειος; Ναι καλά…



Είναι κοινώς αποδεκτό από όλους ότι τέλειος είναι μόνο ο Θεός. Όλοι έχουμε ελαττώματα και πάθη… Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που αγγίζουν την τελειότητα… Ένας τέτοιος ημίθεος έπεσε στην αντίληψη μου και είναι το μοντέλο από τη διαφήμιση της Dolce & Gabbana Light Blue. Ωραία η κολόνια, ωραία η κοπελίτσα αλλά ο τύπος που παίζει στη διαφήμιση απλά είναι κούκλος.

Βέβαια, αυτά που λέω με κατατάσσουν αυτομάτως στην κατηγορία των γυναικών που κοιτάνε μόνο την εξωτερική εμφάνιση και όχι τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου. Πραγματικά ο συγκεκριμένος και μουγκός να ήταν, πάλι κουκλί θα ήταν στα μάτια μου. Και μόνο να τον έχεις δίπλα σου και να σου λέει καλημέρα δε θέλεις τίποτα άλλο. Η μέρα σου θα είναι καλή όπως και να ‘χει!

Μια φίλη μου λοιπόν τα είχε με ένα τέτοιο τύπο. Μελαχρινό, με βλέμμα που σε κάρφωνε στον τοίχο, ωραίο σώμα και τα σχετικά. Τον χώρισε βέβαια πολύ γρήγορα καθώς ο τύπος ήταν τόσο νάρκισσός που τις “έκλεβε” τις κρέμες προσώπου. Και μετά τα φάσκελα που έφαγε μας εξήγησε ότι δεν την ικανοποιούσε πουθενά. Η μόνη χαρά της ήταν το γεγονός ότι ήταν πανέμορφος και δε χόρταινε να τον κοιτάει.

Ούτε εγώ, πάντως, μπορώ να σταματήσω να κοιτάω τον David. Αν και αυτοί που έχουν κάποια ψεγάδια μας έλκουν πιο πολύ εμάς τις γυναίκες…

Τετάρτη, Ιουλίου 09, 2008

Κατά λάθος… γυναίκα

Γέλασα πολύ όταν διάβασα την είδηση ότι ένας 60χρονος Βρετανός μετατρέπεται σε γυναίκα. Όχι με κάποια εγχείρηση αλλά εξαιτίας του υψηλού επιπέδου οιστρογόνων στο αίμα του. Ο τύπος, που έχει πέντε παιδιά, άρχισε πριν από δέκα χρόνια να χάνει τα μαλλιά και τα γένια του ενώ ανέπτυξε απαλό δέρμα και στήθη!

Ο καημένος, που έχει ακόμα σώας τας φρένας, ψάχνει να βρει θεραπεία αλλά δεν υπάρχει και οι γιατροί δεν ξέρουν τι να κάνουν… Πάντως θα μπορούσε να σκεφτεί μια καριέρα drag queen μιας και το επάγγελμά του είναι τραγουδιστής.

Με αφορμή αυτή την είδηση ρώτησα τρεις φίλους μου πως θα ένιωθαν αν ξαφνικά γίνονταν γυναίκες. Ο πρώτος με αγριοκοίταξε και μου είπε: “Αν ξυπνούσα το πρωί και μου έλειπε “ο πιστός μου φίλος” (ΕΛΕΟΣ) θα μου έστριβε”. Ο δεύτερος χαμογέλασε πονηρά και μου είπε “Super! Θα γινόμουν λεσβία για να δω πως είναι, και στην πράξη, μια ερωτική συνεύρεση δύο γυναικών”. Τέλος, ο τρίτος της παρέας μου είπε: “Φρικαρισμένος. Αν και θα μου άρεσε η ιδέα να με θαυμάζουν!”

Σταμάτησα τη συζήτηση εκεί…