Παρασκευή, Ιουλίου 18, 2008

Sex, drugs and rock ‘n’ roll



Κάθομαι ωραία και καλά στο γραφειάκι μου. Είναι μεσημεράκι. Και ακούω Motorhead (τον πρώτο τους δίσκο συγκεκριμένα). Και θυμάμαι τη συζήτηση που έκανα χθες βράδυ με κάτι “τσακάλια” σχετικά με τη μουσική και τον ροκ τρόπο ζωής. Και οι 4 (ο ένας μάλιστα Ιταλός) έχουμε διαφορετική ηλικία, διαφορετικό background αλλά μας ενώνει ένα πράγμα. Το ροκ!

Όσοι ήμασταν μαζεμένοι εκεί ξεκινήσαμε να ακούμε από μικροί ροκ και heavy metal και αυτό επηρέασε πολύ τον χαρακτήρα μας και το πώς αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις. Αναφορικά ένα παιδί μου είπε ότι κανένας δεν πρόκειται να σε κρίνει όταν σε πρωτογνωρίσει μέχρι τη στιγμή που θα του κάνεις αναφορά για το πώς διασκεδάζεις. Και σε αυτό δεν έχει άδικο. Ειδικά στις σχέσεις των αντίθετων φύλων ο τρόπος διασκέδασης είναι σημαντικός για τη συνέχιση της σχέσης.

Όσο προχωρούσε η κουβέντα καταλήξαμε ότι ο ροκ τρόπος ζωής στις μέρες μας δεν είναι τα τσαμπουκαλίκια, τα ναρκωτικά και οι μπλούζες με τις νεκροκεφαλές, που μπορεί να χαρακτήριζε τις παλαιότερες εποχές. Είναι αυτό που δεν είναι mainstream, το εναλλακτικό και ίσως – κατά την ταπεινή μου άποψη – το πιο λογικό.

Λίγο πριν χωρίσουν οι δρόμοι μας καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα: Ροκ είναι να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα της εποχής σου. Ροκ είναι να πίνεις μπύρες μέχρι τις 3 το πρωί και να μιλάς για συναυλίες. Ροκ είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι γύρω σου. Ροκ είναι να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου και να μένεις πιστός σε αυτά.

Και όπως είχαν πει και οι μεγάλοι Black Sabbath, “We sold our souls for rock ‘n’ roll”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: