Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2008

Love potion No 9

Εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που διαβάζω κάτι σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και με τι μπορεί να κάνει εν αγνοία μας. Το τελευταίο που διάβασα αφορούσε τον έρωτα, την καψούρα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε.

Έρευνες χρόνων έχουν δείξει ότι ο έρωτας είναι μια χημική διαδικασία που εκρήγνυται στον εγκέφαλο. Αυτό λίγο πολύ το ξέρουν όλοι. Όμως, δεν μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες από 5-6 φορές στη ζωή. Τα πρώτα στάδια του έρωτα επιδρούν στον εγκέφαλο με τρόπο παρόμοιο με τα ναρκωτικά και συνοδεύονται από αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στις ψυχικές διαταραχές. Κοινώς οι ερωτευμένοι είναι για δέσιμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον οργανισμό ενός ερωτευμένου μαίνεται μια πραγματική χημική καταιγίδα. Για το κλασικό κεραυνοβόλημα, όπως λένε οι ειδικοί, δε χρειάζεται περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο. Και για όλα αυτά φταίει η ντοπαμίνη, μια ορμόνη που τα κάνει μαντάρα μέσα στο κεφάλι μας.
Ευτυχώς ή δυστυχώς όλο αυτό περνάει μετά από δύο χρόνια γιατί αν η έκκριση της ντοπαμίνης συνεχιζόταν θα υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες… Αν και τώρα που το σκέφτομαι σε πολλούς έχει μένει “κουσούρι” από τον τόσο έρωτα.

Τέλος, οι ειδικοί λένε πως η σεξουαλική έλξη και η μακροπρόθεσμη προσήλωση μπορούν να συνυπάρξουν και με ανεξάρτητο τρόπο. Κοινώς μπορείς να αγαπάς κάποιον αλλά να έλκεσαι και από κάποιον δεύτερο.

Υ.Γ. Ο έρωτας μου για τον τραγουδιστή τον Megadeth (Dave Mustaine) δε θα εκλείψει ποτέ κι ας μείνω με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

2 σχόλια:

rockordie είπε...

Καλό παιδί είναι αλλά τον έχει ψιλοκάψει η εκκλησία τώρα τελευταία.

W@bbs είπε...

Όντως... Είχε ακυρώσει νομίζω συναυλία με τους Rotting Christ γιατί δε θέλει να παίζει με σατανιστές :s. Πάντως είναι καλός σε αυτό που κάνει.