Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2008

Ένα μήλο την ημέρα…



Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone και το παρουσίαζαν στο site της Apple δε το λαχταρούσα απλώς… Ήθελα να το αποκτήσω πάση θυσία. Αλλά η πρώτη version του δεν ήρθε στην Ελλάδα, επίσημα. Ένας φίλος το αγόρασε μέσω eBay και όταν το έπιασα στα χέρια μου και είδα τι μπορεί να κάνει (ξέρετε το flip με τις φωτογραφίες και τα χαριτωμένα εικονίδια) είπα θα το αγοράσω όσο και να κοστίζει. Το design του μου άρεσε τόσο πολύ που θα έδινα τα 500 euro για να το αποκτήσω (λέμε τώρα)

Πρόσφατα απέκτησα ένα από τα καινούρια iPhone 3G στην προνομιακή τιμή των 0,0 euro καθώς η επιδότηση που είχα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Όταν το έπιασα στα χέρια μου η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Μετά από μισή ώρα ήθελα απλά να το βάλω στο κουτί και να το πουλήσω. Δεν είμαι ειδική σε θέματα κινητών αλλά το iPhone δεν είναι κινητό. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα iPod που στέλνεις μηνύματα και παίρνεις τηλέφωνο.

Pros
- Έχει τεράστια οθόνη
- Είναι ένα πολύ ωραίο iPod
- Έχει στιλάτο φορτιστή
- Μπορείς να μετακινήσεις τα εικονίδια της οθόνης
- Μπορείς να κατεβάσεις applications, παιχνίδια και λοιπά (είτε με σύνδεση είτε με Wi Fi)
- Είναι όμορφο και έχει απίστευτο σχεδιασμό

Cons
- Δεν έχει μενού στα ελληνικά. Έχει όμως Πολωνικά και Κορεάτικα για τους γλωσσομαθείς!
- Δεν τραβάει video
- Για να γράψετε μήνυμα πρέπει να έχετε ντελικάτα δαχτυλάκια. Τα κουμπιά είναι μεγάλα αλλά δεν είναι πληκτρολόγιo για PC.
- Το Bluetooth δε λειτουργεί με άλλα κινητά.
- Για να το ενεργοποιήσετε πρέπει να έχετε iTunes (που ευτυχώς είχα λόγω iPod)
- Φωτογραφίες και τραγούδια βάζετε μόνο μέσω iTunes, τα οποία σβήνονται και μέσω iTunes. Δεν υπάρχει delete…
- Αν σας πέσει κάνετε το σταυρό σας και λέτε το πάτερ ημών 80 φορές να μην έχει πάθει κάτι η οθόνη.
- Για να το κάνετε super κινητό πρέπει να σπάσετε το λογισμικό του. Και αν δε δουλεύει απλά το πετάτε.
- Αν θέλετε να κάνετε ένα mp3 ringtone θα πρέπει να μπείτε στο site audiko.net να κόψετε το τραγούδι (max 40 δευτερόλεπτα) και να το ανεβάσετε στο iTunes (για να μετατραπεί σε αρχείο AAC)
- Για να βάλετε τη SIM πρέπει να βρείτε μια μικρή οπή στο επάνω μέρος της συσκευής και να την ανοίξετε με συνδετήρα και να πεταχτεί το tray.
- Στο κουτί δεν έχει οδηγίες χρήσης. Πληροφορίες και λοιπά στο site της Apple.
- Αν θελήσετε να συνδέσετε το κινητό σε άλλο PC πρέπει να έχει iTunes και αν ακολουθεί τη λογική του iPod ότι υπάρχει μέσα αυτομάτως σβήνετε…

Όσοι, λοιπόν, θέλουν να το αποκτήσουν μπορούν να περιμένουν μπας και πέσει λίγο η τιμή γιατί είναι πολλά τα λεφτά κατά την ταπεινή μου άποψη. Βέβαια, μπορείτε να κάνετε ότι έκανα και εγώ. Να το γεμίσετε με mp3.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα προϊόντα της Apple ειναι super σχεδιαστικά, αλλά προσωπικά (ανέκαθεν χρήστης PC) τα βρίσκω περισσότερο δύσχρηστα παρά εύχρηστα. Κατα καιρούς είχα αποκτήσει διάφορα iPod τα οποία και χάρισα ή πούλησα σχεδόν αχρησιμοποίητα. Δε μου αρέσει το iTunes και δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ λογισμικό για να μεταφέρω αρχεία. Και αν ποτέ μου κάνει κανείς δώρο ένα iPhone (λέμε τώρα...) μάλλον δε θα ξέρω τι να το κάνω!

W@bbs είπε...

Καλύτερα να σου κάνουν δώρο μια Lotus (λέμε τώρα...) Και οκ σχεδιαστικά η Apple σκίζει αλλά δεν έχουν βρει ακόμα τη χρυσή τομή ανάμεσα στο σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι PC users. Πάντως το δικό μου το βλέπω να πωλείται. Αν το θέλεις θα σου κάνω φιλική τιμή...

Xavier είπε...

Κλασσικό... Δες εδώ για να γελάσεις.

W@bbs είπε...

Χαχαχαχα! Δεν έχει καθόλου άδικο εδώ που τα λέμε.