Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2008

Spread the word!



Η ActionAid είναι ένας διεθνής οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας.

Ξεκίνησε τη δράση της το 1972 και μέχρι σήμερα υλοποιεί αναπτυξιακά προγράμματα σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής επηρεάζοντας θετικά τη ζωή εκατομμυρίων φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.
Χάρη στη δράση της ActionAid και την ενεργή συμμετοχή των χιλιάδων υποστηρικτών της, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλλάξει τη ζωή τους, διεκδικώντας και αποκτώντας πρόσβαση σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το νερό, η τροφή, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η δυνατότητα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Όραμα της ActionAid είναι ένας κόσμος απαλλαγμένος από τη φτώχεια όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Αποστολή της ActionAid είναι η καταπολέμηση της φτώχειας, της αδικίας και των ανισοτήτων που την προκαλούν, συνεργαζόμενοι με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Λίγα για μας, μπορεί να σημαίνουν πολλά για έναν άνθρωπο, ένα παιδί ή μια κοινότητα
•10 euro αρκούν για να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία
•24 euro για να εξασφαλίσει τροφή, για δύο μήνες, ένα υποσιτισμένο παιδί στη Γουατεμάλα
•45 euro καλύπτουν το μηνιαίο μισθό ενός δασκάλου στη Γκάνα
•80 euro αρκούν για να πάρει δάνειο μια γυναίκα στο Νεπάλ και να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση με κατασκευή υφασμάτων και να μπορέσει να ενισχύσει το οικογενειακό της εισόδημα
•150 euro καλύπτουν το μηνιαίο μισθό ενός γιατρού σε ένα Κέντρο Υγείας στο Μπαγκλαντές
•600 euro καλύπτουν το κόστος αγοράς του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για να λειτουργεί για ένα χρόνο ένα Κέντρο Υγείας στο Πακιστάν

Βοηθήστε το έργο της ActionAid με τα προγράμματα Ανάδοχος Παιδιού ή Πολίτης του Κόσμου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.actionaid.gr.

Μη μένετε απλοί θεατές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: