Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

I’ll send an S.O.S. to the world

Οι G8 συνεδριάζουν τον Ιούλιο στην Ιαπωνία και βασικό θέμα συζήτησης είναι το περιβάλλον. Βέβαια, οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν ένα μήνα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που είναι στις 05/06. Εννοείται πως εκείνη τη μέρα όλοι θα διαδίδουν μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, θα φυτέψουν καμιά 10αριά δέντρα και θα πετάνε τα σκουπίδια, στους κάδους.

Όμως, ακόμα και σήμερα αν ξεκινούσαμε να ζούμε πιο οικολογικά και “πράσινα” το κακό έχει γίνει και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά των παιδιών μας θα κληρονομήσουν τσιμέντο, πλακάκι και χάλυβα. Οι πιο ρομαντικοί θα πουν, μάλιστα, ότι οι καμένες περιοχές της Ελλάδας θα γίνουν πάλι “παρθένο” δάσος και πως μια μέρα τα σκουπίδια δε θα μας απειλούν. Όμως, η ιστορία μας δείχνει ότι η ανθρωπότητα ενήργησε πολύ αργά και ότι τα περισσότερα βιοσυστήματα του πλανήτη έχουν εκλείψει. Αν συνεχιστεί η καταστροφή και καταπάτηση των βιότοπων η ομάδα του πληθυσμού που ζει αποκλειστικά από τη φύση θα χαθεί. Ομάδες ζώων και φυτών κινδυνεύουν από τις απαλλοτριώσεις των δασών σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πλέον γεγονός. Οι καταστροφικοί τυφώνες είναι συχνότεροι. Και οι περισσότεροι ασχολούνται με τα καλλιστεία και για το αν η Jolie γέννησε δίδυμα στον Πύργο της στη Γαλλία.

Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγομαι σα διαφήμιση της Greenpeace, αλλά, κάποιοι πρέπει να υπενθυμίζουν στους άλλους πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον μας. Όχι, πως δεν το θεωρούν σημαντικό απλά δε γνωρίζουν πόσο τραγική είναι η κατάσταση γιατί κανένας φορέας δεν ασχολείται! Σαφώς και υπάρχουν εξίσου σοβαρά θέματα, αλλά, φρόνιμο είναι να βάλουμε στην άκρη του μυαλού μας και το δύσμοιρο πλανήτη μας.

Ο καθένας μας μπορεί με απλές πράξεις να βοηθήσει ώστε να σωθεί ότι απέμεινε. Όχι τόσο για εμάς αλλά για τις γενιές που θα έρθουν. Το πιο απλό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε στην προστασία του περιβάλλοντος είναι να γίνετε Online Activist της Greenpeace, δίνοντας μόνο το email και το όνομά σας. Think Green!

Δεν υπάρχουν σχόλια: