Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

Cause i'm forever... Lost

Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων μπαίνουν στην πτήση 815 της Oceanic Airlines από Αυστραλία για Αμερική και μετά από λίγο αρχίζουν να τραγουδούν "το αεροπλάνο χάλασε, το αεροπλάνο πέφτει". Καταλήγουν σε ερημικό (μάλλον) εξωτικό νησί. Όσοι επιζούν προσπαθούν να πάρουν γραμμή τι "παίζει". Κάπως έτσι ξεκινάει το Lost...

Στην αρχή γνωρίσαμε τους βασικούς χαρακτήρες και πως βρέθηκαν στην πτήση. Όμως ένας θανατηφόρος καπνός, πολικές αρκούδες, τέρατα που ξεριζώνουν δέντρα, άλογα, ένα αεροπλάνο με κόκα και μια καταπακτή που δε λέει ν΄ανοίξει άρχισαν να μπερδεύουν την κατάσταση. Και φυσικά σε κανένα ερώτημα του τηλεοπτικού κοινού δε δόθηκε απάντηση. Ας μη ξεχάσουμε και τον παράλυτο που άρχισε να περπατάει!

Έπειτα εμφανίστηκαν οι "Άλλοι", με αρχηγό ένα ετοιμοθάνατο ψυχάκια, απαγάγουν κάποιους, τους πάνε στη φωλιά τους και ανακαλύπτουμε ότι οι Άλλοι έχουν πολιτισμό, σπιτάκια και τέτοια. Καμία απάντηση για το πως βρέθηκαν και τι κάνουν στο νησί, εκτός από διακοπές διαρκείας. Και ποια είναι η Dharma που πετάει φαί από τον ουρανό;

Στη συνέχεια κάνει ντου τύπισα με τηλέφωνο και λέει "Hello, ήρθα να σας σώσω με το πλοίο που έχω αραγμένο". Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια, τα παίρνει στο κρανίο ο πρώην παράλυτος και τη σκοτώνει. Το μυρίζονται οι φίλοι της και έρχονται από το πλοίο να δουν τι παίζει. Γνωρίζονται με κάποιους και μένουν και αυτοί στο νησί. Βέβαια οι Χαμένοι δεν κάνουν όλοι μαζί παρέα πια, αφού κάποιοι θέλουν να μείνουν και κάποιοι όχι. Δύο από αυτούς, όμως, πάνε στο πλοίο. Στη διαδρομή ο ένας παθαίνει αμόκ και πηγαίνει μπρος-πίσω στο χρόνο. Κοινώς, η κβαντική θεωρία του χωρο-χρόνου βρήκε εφαρμογή στον Χαμένο! Βέβαια, εμείς ξέρουμε ότι έξι από τους Χαμένους γυρίζουν σώοι και αβλαβείς στη ζωούλα τους και έχουν πάρει αρκετά λεφτά από την αεροπορική εταιρία.

Γενικά η σειρά, όσο ωραία και να είναι, έχει αφήσει μόνο ερωτηματικά που καλό είναι να αρχίζουν να λύνονται γιατί δε μπορώ να μένω με το στόμα ανοιχτό στο τέλος κάθε επεισοδίου! Βλέπω στον ύπνο μου ότι είμαι στο νησί και μιλάω με τον γιατρό - θέλω να σώσω τον κόσμο- Jack και μου εξηγεί γιατί θέλει να φύγει από το νησί!
Να αφιερώσω λοιπόν στα παιδιά του νησιού ένα στίχο από τραγούδι των Firewind, που τους ταιριάζει γάντι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: