Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Roadrunner sans Coyote!

Το δύσμοιρο κογιότ μάταια προσπαθούσε να πιάσει τον Road Runner για να τον φάει. Το συμπαθέστατο πουλί, που λέτε, έδωσε το όνομά του στο νέο υπερυπολογιστή της IBM, που ξεπέρασε για πρώτη φορά το ένα petaflop ή ένα τετράκις εκατομμυρίων υπολογισμών κινητής υποδιαστολής το δευτερόλεπτο (ό, τι κι αν σημαίνει αυτό…). Κοινώς, το Roadrunner δεν το πιάνει κανένα άλλο PC…

O Roadrunner συνδυάζει 7.000 ειδικούς επεξεργαστές υψηλών επιδόσεων με 12.000 τσιπ Cell. Ο επεξεργαστής Cell διαθέτει οxτώ πυρήνες και “τρέχει” στα 4 GHz. Στην τελική του μορφή ο υπολογιστής θα αποτελείται από 288 κουτιά σε μέγεθος ψυγείου. Τα κουτιά θα ενώνουν καλώδια οπτικών ινών μήκους 92 χλμ.

Πραγματικά είναι το PC των ονείρων μου. Θα πατάς μια εντολή και θα την κάνει μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια!!! Βέβαια για να το αποκτήσει κάποιος είναι δύσκολο καθώς πρέπει αντί για σπίτι να έχει γήπεδο και πάνω από όλα πολλά πολλά πολλά λεφτά... (Άρη!). Εγώ πάντως λυπάμαι τους τεχνικούς που θα πρέπει να συντηρούν και να επιτηρούν το μηχάνημα. Σκεφτείτε να πρέπει να αλλάζουν κάθε μέρα και από κάτι. Θα φρικάρουν οι καημένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: