Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2008

Σαν παλιό σινεμά...

Όταν σας κάνουν την ερώτηση "Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία;" δε νοιώθετε ένα τεράστιο κενό στο κεφάλι; Ξαφνικά όλες οι ταινίες που έχετε δει διατρέχουν μπροστά από τα μάτια σας. "Να πω το Matrix ή τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών; Το Star Wars ή τον Τιτανικό (άσχετο)"; Μένεις με το βλέμμα παγωμένο και σκέφτεσαι. Βέβαια αν την ερωτήση στην κάνει γυναίκα, που έχεις βγει ραντεβού, η απάντηση είναι σχεδόν δεδομένη: "Οι αγαπημένες μου ταινία είναι το Ανθισμένες μανόλιες και Όσα παίρνει ο άνεμος" (ενώ στο μυαλό σου έχεις τη σειρά πορνό Barely Legal της Hustler).

Αυτή την ερώτηση μου έκανε πρόσφατα ένα παιδί που γνώρισα και πάγωσα γιατί κατάλαβα ότι δεν έχω μία αγαπημένη ταινία... Άρχισα λοιπόν να βλέπω ξανά ταινίες που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και που αξίζει να δω, δεύτερη ίσως και τρίτη φορά. Μέχρι στιγμής έχω δει το Casino, το Goodfellas, το Blow και τον Άγγλο Ασθενή. Το Goodfellas βρίσκεται στην πρώτη θέση, πάντως. Με τις τριλογίες θα έχω κάποιο μικρό πρόβλημα χρόνου, αλλά θα τα βολέψουμε μωρέ.

Jimmy Conway: I'm fucking kidding with you, you fucking shoot the guy?
Henry Hill: He's dead.
Tommy DeVito: I'm a good shot, what do you want from me? I'm a good shot.
Anthony Stabile: How could you miss at this distance?

2 σχόλια:

Funny είπε...

Όπως ακριβώς τα λες είναι καλό μου..
Αν με ρωτήσεις ποιά είναι η αγαπημένη μου ταινία θα παγώσω..και γιατί δηλαδή να είναι μόνο μία??Εγώ θα έλεγα..Άρωμα γυναίκας, Leon, Pay it forward, V for Vendetta, Moulin Rouge..ακόμα και το Κουρδιστό Πορτοκάλι..Αλλά μη με βάλεις να διαλέξω!Κάθε τόσο μου αρέσει και άλλη!

W@bbs είπε...

Thanks για τις ταινίες που ανέφερες. Να τις βάλω και αυτές στη λίστα μου.